Hrozba zo strany Maďarov nehrozí, tvrdí Bugár. Naďalej sa na nich podľa neho dá spoľahnúť

ta3
14.2.2023 14:51

V parlamente sa v utorok nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu o slovenských stíhačkách, ktoré boli prisľúbené Ukrajine. V relácii Tak takto?! sa ta3 s bývalým politikom Bélom Bugárom pozreli na slovenské nebo, ktoré chránia aj maďarské stíhačky.

tak_takto_68.jpg
TA3

Témou relácie boli aj aktuálne slovensko-maďarské vzťahy. Sú po kontroverzných výrokoch dočasne povereného ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera stále také, aby sme sa na Maďarov vedeli spoľahnúť? Takéto je presné znenie jeho výroku: "Keby bol býval Vladimir Putin úspešnejší a dnes by sme ho mali na východných hraniciach, myslím si, že takýmto nárokom by sme už dnes priamo čelili (maďarským územným nárokom, pozn. red.)."

Podľa Bélu Bugára sa však na Maďarov dá aj napriek tomu naďalej spoľahnúť. Pred pár týždňami Maďarsko uzavrelo so Slovenskom dohodu, že ich stíhačky budú strážiť naše nebo. "Problém Rastislava Káčera a iných politikov je v ich malosti. Boja sa Maďarov aj iných," uviedol Bugár. Spochybnil podloženosť Káčerových vyjadrení. Neverí, že existuje nejaký fascikel,ktorý by obsahoval takéto informácie. Myslí si skôr, že ide o krčmové reči a klamstvo. 

Bugár taktiež povedal, že sa téma územného ohrozenia Maďarskom stranám hodí do politickej kampane, keďže sa blížia voľby. "Práve tohto výroku sa niektorí politici chytili," dodal. Matoviča označil za populistu, ktorý sa podľa neho nepostaví úprimne na stranu Maďarov. Jeho vyjadrenie na tlačovej konferencii spoločne s Györgym Gyimesim bolo podľa Bugára iba naháňanie bodov a voličov. 

Celú reláciu si môžete pozrieť nižšie: 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok