Rýchly koniec slovenských lyžiarov v paralelných pretekoch na MS. Podľahli domácim Francúzom 0:4

ta3 TASR
14.2.2023 12:55

Slovenskí lyžiari vypadli v tímových paralelných pretekoch na majstrovstvách sveta v Courchevel/Meribel v úvodnom kole. Nestačili na domácich Francúzov, s ktorými prehrali v osemfinále 0:4.

Rýchly koniec slovenských lyžiarov v paralelných pretekoch na MS. Podľahli domácim Francúzom 0:4
TASR/AP

Najbližšie k víťazstvu vo svojej jazde bola spomedzi štyroch slovenských reprezentantov Rebeka Jančová, ktorá išla v červenej dráhe. Za svojou súperkou Coralie Frasse-Sombetovou napokon zaostala o 25 stotín sekundy. 

"Veľmi som sa tešila na moment, keď sa budem môcť spustiť zo štartu a bojovať za Slovensko. Snažila som sa ísť naplno, vtedy sa skrátka robia chyby. Urobila som dve malé, jednu pred cieľom pri nájazde z roviny do záverečného hangu a jednu už na začiatku. Po nej som sa snažila opäť skoncentrovať a čo najviac zrýchľovať, bohužiaľ, ušlo mi to. To je šport," povedala pre JOJ Šport 19-ročná Jančová, ktorú čakala v utorok ešte kvalifikácia do hlavnej súťaže v individuálnych paralelných pretekoch a na MS sa predstaví aj v obrovskom slalome.

Petra Hromcová predtým prehrala svoj súboj s Clarou Direzovou a Adam Žampa stratil šesť desatín na Lea Anguenota, ktorý dosiahol jeden z najlepších časov v osemfinále. Martin Hyška nedokončil svoju jazdu po páde a Alban Elezi Cannaferina tak získal aj štvrtý bod pre favorita.

V štartovej listine figurovalo dokopy 16 tímov, každá krajina mohla nominovať dvoch mužov a dve ženy, plus jedného náhradníka z každého pohlavia. V osemfinále sa stretlo osem dvojíc a ďalej sa pokračovalo klasickým vyraďovacím systémom. Každý súboj sa skladal zo štyroch bodovaných jázd, v prípade nerozhodného výsledku rozhodoval súčet lepšieho z mužských a lepšieho zo ženských časov.

Tímom opäť chýbali najväčšie hviezdy, ktoré sa rozhodli koncentrovať na individuálne súťaže. Najvyššie nasadení boli na základe poradia v Pohári národov Švajčiari, ktorých vedie Wendy Holdenerová a na úvod si poradili s Lotyšmi hladko 4:0. Titul z Cortiny 2021 obhajovali Nóri, ktorí v osemfinále hladko prešli cez Belgičanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok