Lak na vlasy presuňte z kúpeľne do šatníka: Takto si poradí s oblečením a doplnkami

TA3/zm
20.2.2023 08:00

Ak používate lak na vlasy, zrejme ho máte odložený v kúpeľni. Jeden sprej si však položte aj do skrine. Má totiž zaujímavé možnosti, ako ho využiť pri oblečení.

Lak na vlasy presuňte z kúpeľne do šatníka: Takto si poradí s oblečením a doplnkami
Unsplash

Zafixuje nielen účes, ale niektoré problémy s oblečením. V hlavnej úlohe lak na vlasy.

Odstraňovanie chlpov

Minul sa vám lepiaci valček, ktorým zbavujete svoje oblečenie chĺpkov, vlasov a iných nečistôt? Nevadí, poslúži aj lak na vlasy. Nastriekajte ho na papierovú kuchynskú utierku a prikladajte na znečistené miesta odevu. Vďaka lepkavej konzistencii sa na servítok chlpy nalepia a neostane po nich ani stopa.

Na pančuchy

Niektoré látky, z ktorých sú ušité sukne, skrátka so silonkami nejdú do kopy. Ak sa vám z tohto dôvodu sukňa nepríjemne lepí na nohy, opäť pomôže lak na vlasy. Nastriekať ho môžete na pančuchy, ale aj na vnútornú stranu oblečenia. To sa ako zázrakom prestane krčiť a zachytávať tam, kde nemá.

Slamené klobúky

Ak po čase slamený klobúk stratí nielen svoj lesk, ale nedrží ani tvar, zoberte na pomoc lak na vlasy. Klobúk výdatne celý prestriekajte a nechajte lak zaschnúť v dobre vetranej miestnosti.  

Rozopínajúci zips

Ak sa vám rozopína zips na niektorých nohaviciach či sukniach, lak na vlasy si s tým poradí. Samozrejme, nemôže ísť o prípad, kedy zips nedrží preto, lebo je vám oblečenie malé. Hovoríme skôr o situácii, kedy sú zúbky vyšúchané a preto sa zips rozchádza. Prestriekajte ho rozopnutý po celej dĺžke lakom na vlasy, zapnite a ešte raz sprejom zafixujte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok