NHL: Calgary prehralo na ľade Ottawy. O víťazný gól sa postaral Tim Stützle

TA3 TASR
14.2.2023 06:46

Hokejisti Calgary Flames prehrali na ľade Ottawy Senators v zápase zámorskej NHL 3:4 po predĺžení. O víťazný gól sa v 62. minúte postaral Tim Stützle. Los Angeles vyhralo nad Buffalom 5:2

NHL: Calgary prehralo na ľade Ottawy. O víťazný gól sa postaral Tim Stützle
TASR/AP

Stützle mal podiel na všetkých štyroch góloch svojho tímu. Okrem presného zásahu po 115 sekundách predlženia si pripísal tri asistencie. Jeho tím ešte v 58. minúte prehrával 1:3, predĺženie zaistili Ottawe góly Drakea Bathersona a Alexa DeBrincata. Domácich podržal aj brankár Mads Sögaard, ktorý zaznamenal 34 úspešných zákrokov. Na súpiske hostí chýbal Slovák Adam Ružička.

Blysol sa aj brankár Sergej Bobrovskij, ktorý pomohol svojej Floride k triumfu 2:1 pp a sn na ľade Minnesoty. Rus vykryl 27 striel súpera a dosiahol úspešnosť zákrokov 96,4 percenta. Hostí poslal do vedenia  v 23. minúte Eetu Luostarinen a na jeho presný zásah odpovedal o tri minúty neskôr Kirill Kaprizov, ktorý vsietil 30. gól v prebiehajúcej sezóne. Rozhodujúci nájazd premenil v rozstrele Aleksander Barkov.

Hostia sa tešili z víťazstva aj v Nashville – Arizona zdolala "Predátorov" 4:2 a vyhrala prvý zápas na ľade súpera od 23. novembra. Séria prehier v stretnutiach vonku trvala 18 duelov. Dva góly hostí vsietil Lawson Crouse. Jediný domáci tím s víťazstvom bol Los Angeles Kings, ktorý zdolal Buffalo jasne 5:2. Skóre otvoril v 30. minúte Adrian Kempe a strelil tak už siedmy gól v uplynulých troch zápasoch.

Výsledky zápasov NHL

Ottawa - Calgary 4:3 pp

Minnesota - Florida 1:2 pp a sn

Nashville - Arizona 2:4

Vancouver - Detroit 1:6

Los Angeles - Buffalo 5:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok