Čína sa chystá zostreliť neznámy lietajúci objekt, tvrdia tamojšie médiá

ta3 čtk
12.2.2023 16:19

Čína sa chystá zostreliť neznámy lietajúci objekt, informuje s odkazom na tamojší úrad pre lodnú dopravu čínsky denník Global Times. Objekt bol pozorovaný pri vodách mesta Ž'-čao v pobrežnej provincii Šan-tung. Rybári kotviaci v oblasti dostali správu, aby boli veľmi opatrní. Neidentifikované objekty v minulých dňoch nechali nad svojim územím zostreliť aj vlády Spojených štátov a Kanady.

Čína sa chystá zostreliť neznámy lietajúci objekt, tvrdia tamojšie médiá
Anna Griffin/Missourian via AP

Spočiatku neboli žiadne ďalšie informácie o tom, o aký druh lietajúceho objektu ide. Na čínskych sociálnych sieťach to bola dnes najdiskutovanejšia správa, iba na on-line platforme Weibo kliklo na príslušný hashtag počas pár hodín niekoľko miliónov užívateľov, uviedla agentúra DPA.

Správa pripomína incident s tromi lietajúcimi objektmi, ktoré v minulých dňoch zostrelila americká armáda. U jedného sa vie, že išlo o balón z Číny, podľa Američanov bol určený na špionáž. Čínska vláda naopak tvrdí, že lietajúci objekt bola "civilná vzducholoď bez posádky", ktorá sa kvôli silnému vetru odchýlila od svojej pôvodnej trasy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok