Švec nepremenil obrovskú gólovú šancu, nešťastne tečoval loptu do vlastnej bránky

TA3/TASR
11.2.2023 19:26

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v úvodnom zápase jarnej časti Fortuna ligy nad MFK Skalica 1:0. V zápase herne dominovali domáci, ale Skalica výborne bránila. Záhoráci si však pod Dubňom vypili kalich horkosti do dna, pretože striedajúci Jakub Švec najskôr nepremenil obrovskú gólovú šancu a v 88. minúte nešťastne tečoval loptu do vlastnej bránky. Žilina sa tak po zisku posunula na šieste miesto tabuľky.

  19. kolo FL:

MFK Žilina - MFK Skalica 1:0 (0:0)
Gól: 88. J. Švec (vlastný). Rozhodcovia: Smolák – Štofík, Kmec, ŽK: Gidi - Medved, Hurtado, Podhorín, A. Krčík, 532 divákov.

MŠK Žilina: Ľ. Belko - P. Leitner, Stojchevski, Minárik (C) - Kopásek (71. R. Owusu), Gidi, M. Sauer (56. Iľko), Bari - Kaprálik, Jambor, Essomba (71. Krstić)
MFK Skalica: Junas - A. Krčík, Blažek (81. Podhorín), Hurtado, Černek - M. Nagy (C), Mášik (71. Hollý) - Morong (71. J. Švec), Yao, Fábry - Medved (78. Haša)

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: "Musím povedať, že Skalica bola skvele pripravená, vykryla nám veľa využiteľného priestoru, bolo vidieť, že hostia sa pripravovali na zápas naozaj svedomito. Zápas bol pre nás i pre nich veľmi dôležitý. Najmä v prvom polčase sme mali veľa možností, aby sme zápas rozbehli lepšie a mohli hrať pokojnejšie. Šance sme však nepremenili, či už Timo Jambor, alebo dvakrát Gidi. U nás bol však výpadok približne od 55. minúty do 85. minúty, kde nás súper výborne pokrýval a tlačil na našu rozohrávku, ktorá potrebuje určitú presnosť a odvahu, ktorá chýbala. Následne mala Skalica obrovskú šancu, ktorú nepremenila a my sme vyhrali šťastným gólom. Niekedy to tak býva, takéto víťazstvo si musíte nejaký spôsobom zaslúžiť a je otázka, či to bolo za tento zápas, alebo za tú cestu, ktorou ideme. Vyhrali sme, sme za to radi a potrebujeme na to nadviazať v ďalšom zápase."

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: "Očakávali sme, že Žilina bude viac pri lopte, bude silná smerom dopredu. Chceli sme si počkať na naše šance, v závere zápasu sme mali dobrú fázu, kde sme mali obrovskú šancu, ktorú sme nevyužili a následne sme inkasovali, resp. dali sme si vlastný gól. Mrzí ma to najmä kvôli hráčom, pretože jazdili, makali, nechali na trávniku všetko, ale futbal je aj takýto krutý. Musíme sa pozerať dopredu na ďalšie zápasy, na Liptovský Mikuláš a dobre sa pripraviť, verím, že budeme úspešní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok