NBA: Milwaukee zvíťazilo desiatykrát v sérii, Dallas uspel v Sacramente

TA3/TASR
11.2.2023 16:32

Basketbalisti Milwaukee si v NBA pripísali v noci na sobotu desiaty triumf v sérii, keď zvíťazili na palubovke Los Angeles Clippers 119:106. Najviac bodov v ich drese dal tradičný ťahúň Jannis Antetokunmpo - 35, domácim chýbal Kawhi Leonard. Bucks majú o jeden duel horšiu bilanciu ako najlepší tím ligy Boston, ktorý si poradil s posledným tímom Východnej konferencie Charlotte 127:116. Milwaukee nenašlo premožiteľa vo všetkých troch dueloch na výjazde po Západnej konferencii.

 "Hráme v pohode, so sebavedomím a súdržne. Všetko do seba nám teraz zapadá," pochvaľoval si podľa AP pivot Brook Lopez, ktorý dal v zápase 22 bodov a pridal 15 doskokov. V dôležitom súboji tabuľkových susedov zvíťazil Dallas v Sacramente 122:114. Mavericks uspeli aj v druhom súboji po príchode Kyrieho Irvinga z Brooklynu, ktorý pri absencii zraneného Luku Dončiča tím viedol s 25 bodmi a 10 asistenciami. 

Texasania u súpera ani raz v zápase neprehrávali. "Dallas k nám prišiel a dal nám hneď v úvode po papuli. V prvej štvrtine sme inkasovali 45 bodov, z toho sa ťažko spamätáva," priznal tréner Sacramenta Mike Brown. Kings aj napriek prehre držia na západe 3. priečku pred Dallasom ešte o jeden duel. V zápase tímov bojujúcich o postup do vyraďovacej časti zvíťazila  Oklahoma City v Portlande 138:129. Shai Gilgeous-Alexander bol lídrom svojho mužstva so 44 bodmi.  

Thunder sú na západe prví pod čiarou iba o horšie vzájomné zápasy s Utahom, ktorý zvíťazil v Toronte 122:116. Jazz prehrávali ešte päť minút pred koncom o 13 bodov, no dokázali duel otočiť. Utah nastúpil bez Russella Westbrooka, ktorého pripojenie k tímu po výmene z tímu  Lakers je zatiaľ otázne a hovorí sa o vykúpení zo zmluvy. Toronto kleslo na východe pod čiaru postupu do vyraďovačky, o pol duelu za Washington.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok