FOTO: Vodič vo východnom Jeruzaleme vrazil do ľudí a zabil niekoľko osôb. Podľa premiéra išlo o teroristický útok

ta3 ČTK
10.2.2023 14:07

Dve osoby zabil a päť ďalších zranil vodič vo východnom Jeruzaleme, ktorý v piatok vrazil autom do ľudí. Polícia ho na mieste zastrelila. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyhlásil, že išlo o teroristický útok. Nariadil posilniť bezpečnostné opatrenia v oblasti a pozatýkať osoby spojené s útočníkom, informujú tlačové agentúry.

FOTO: Vodič vo východnom Jeruzaleme vrazil do ľudí a zabil niekoľko osôb. Podľa premiéra išlo o teroristický útok
TASR/AP

Polícia zatiaľ neidentifikovala útočníka ani jeho obete. Lekárske zdroje uviedli, že dve deti vo veku piatich a šiestich rokov sú v kritickom stave. Vozidlo vrazilo do ľudí na autobusovej zastávke v Ramote, židovskej osade vo východnom Jeruzaleme. V Izraelom anektovanej východnej polovici Jeruzalema sa zvýšilo napätie, keď palestínsky ozbrojenec 27. januára zastrelil sedem ľudí. Išlo o najsmrteľnejší útok v Jeruzaleme za viac ako desať rokov.

Otázka Jeruzalema je v mnohých smeroch jadrom palestínsko-izraelského konfliktu. Zatiaľ čo Izrael považuje Jeruzalem za svoje nedeliteľné hlavné mesto, Palestínčania chcú, aby sa jeho východná časť stala hlavným mestom budúceho palestínskeho štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok