Ruská novinárka, ktorá protestovala proti vojne, vydáva knihu. Hovorí o mediálnej továrni na propagandu

ta3
10.2.2023 12:41

Marina Ovsjannikovová, ruská novinárka známa tým, že vo vysielaní ruskej štátnej televízie protestovala proti vojne na Ukrajine, vydala knižnú autobiografiu. Opisuje v nej moskovskú mediálnu "továreň na propagandu", uviedol spravodajský web televízie France 24.

Kniha vychádza v piatok v Nemecku. Ovsjannikovová zároveň absolvovala tlačovú konferenciu v Paríži v kancelárii organizácie Reportéri bez hraníc (RSF), na ktorej rozprávala o svojom úteku s dcérou z Ruska s pomocou RSF pred štyrmi mesiacmi, keď bola v domácom väzení, píše France 24.

Dvestostranová kniha s názvom "Zwischen Gut und Böse" (Medzi dobrom a zlom) s podtitulom "Ako som sa konečne postavila kremeľskej propagande" bude neskôr vydaná aj v angličtine a francúzštine, povedal agentúre AFP nemecký redaktor Langen Müller.

Na začiatku knihy, ku ktorej mala prístup AFP, novinárka, ktorá je dcérou ruskej matky a ukrajinského otca, rozpráva o tom, ako prerušila živé vysielanie spravodajstva v štátnej televízii s nápisom "No war" (Nie vojne). V knihe napísala, že tento čin sa rozhodla urobiť ona sama, pretože už nemohla znášať klamstvá ruského režimu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok