Ďalšie vyčíňanie prírody. Zemetrasenie v Indonézii si vyžiadalo niekoľko mŕtvych

ta3 TASR
9.2.2023 14:38

Najmenej štyria ľudia zahynuli vo štvrtok pri zemetrasení v hlavnom meste indonézskej provincie Západná Papua. Informuje o tom agentúra AFP.

Ďalšie vyčíňanie prírody. Zemetrasenie v Indonézii si vyžiadalo niekoľko mŕtvych
TASR/AP

Zemetrasenie s magnitúdou 5,1 zasiahlo mesto Jayapura okolo 13.28 h miestneho času (7.28 h SEČ). Jeho epicentrom sa nachádzalo juhozápadne od mesta a otrasy vychádzali z hĺbky asi 22 kilometrov, uvádza geologická služba USA (USGS).

"Zrútila sa kaviareň a zomreli tam štyria ľudia. Spadla do mora," uviedol šéf agentúry pre zvládanie katastrof v Jayapure Asep Khalid. Obyvatelia metropoly uviedli, že počas otrasov sa snažili dostať do bezpečia a mnohí preto utekali zo svojich domov a obchodov na ulice.

Indonézska geologická služba uviedla, že zemetrasenie malo magnitúdu 5,2 a varovala pred možnými dotrasmi. Zemetrasením postihnutá provincia Západná Papua je celé desaťročia zmietaná bojmi, počas ktorých sa miestni povstalci snažia nadobudnúť nezávislosť od Indonézie. V Indonézii sa zemetrasenia vyskytujú často, pretože leží na tichomorskom tzv. Ohnivom kruhu, kde sa stretávajú viaceré tektonické platne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok