Westbrooka získal Utah, Durant prestúpil do Phoenixu

ta3 TASR
9.2.2023 09:39

Basketbalový Utah Jazz získal krátko pred koncom prestupového obdobia v zámorskej NBA rozohrávača Russella Westbrooka. Tridsaťštyriročný hráč prišiel z Los Angeles Lakers v rámci dohody medzi troma tímami, ktorej súčasťou je aj klub Minnesota Timberwolves a osem hráčov.

Utah získal okrem Westbrooka aj Juana Toscana-Andersona, Damiana Jonesa a možnosť výberu v provm kole draftu 2027. Do Lakers išli rozohrávač Malik Beasley a krídelník Jarreda Vanderbilta. 

Z Minnesoty sa do tímu navyše vracia rozohrávač D'Angelo Russell. Ten má pomôcť mužstvu okolo hviezdneho LeBrona Jamesa a nahradiť práve Westbrooka, ktorý prišiel do v lete 2021 a podľa mnohých nenaplnil očakávania. Lakers figurujú momentálne na trinástom mieste v Západnej konferencii a hrozí im druhá neúčasť v play off za sebou.

Minnesota získala z Utahu rozohrávačov Mikea Conleyho a Nickeila Alexandra-Walkera spolu s troma možnosťami výberu v druhom kole draftu. Informácie priniesla agentúra AP a zámorské médiá, pričom ani jeden z tímov ich zatiaľ nepotvrdil oficiálne. 

Phoenix získal Duranta

Americký basketbalista Kevin Durant bude vo svojej kariére v NBA pokračovať v tíme Phoenix Suns. Brooklyn získal za dvojnásobného MVP finále predovšetkým štyri nechránené výbery v 1. kole draftu v rokoch 2023, 2025, 2027 a 2029.

Tridsaťštyriročný Durant už v lete požiadal o výmenu a Phoenix sa javil ako hlavný záujemca. Majiteľ klubu Robert Sarver však bol známy tým, že zásadne odmietal prekročiť platový strop a uprednostnil zotrvanie v tíme pivota Deandreho Aytona, ktorému navýšil príjem. 

Sarver však nedávno klub predal a nový majiteľ Mat Ishbia hneď pri svojom prvom veľkom rozhodnutí neváhal a príchod Duranta dotiahol do konca. Phoenix nikdy nezískal titul, no v roku 2021 sa kolektív okolo Devina Bookera a Chrisa Paula dostal do finále. Nasledujúcu sezónu Suns triumfovali v základnej časti, no nezvládli siedmy duel 2. kola play off a vypadli s Dallasom.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok