Káčer bude mať čo vysvetľovať. Budapešť si pre jeho vyjadrenia predvolala slovenského veľvyslanca

ta3 tasr
8.2.2023 23:04

Maďarské ministerstvo zahraničných vecí si v stredu predvolalo veľvyslanca SR v Budapešti pre vyjadrenia dočasne povereného ministra zahraničných vecí SR Rastislava Káčera o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Informuje o tom server 24.hu.

Káčer bude mať čo vysvetľovať. Budapešť si pre jeho vyjadrenia predvolala slovenského veľvyslanca
TASR/Michal Svítok

"Keby bol býval Vladimir Putin úspešnejší a dnes ho máme na východných hraniciach, myslím si, že takýmto nárokom by sme už dnes priamo čelili, bohužiaľ," odpovedal Káčer v utorkovej relácii TV Markíza Na telo plus na otázku, či v najbližších rokoch hrozí, že sa Maďarsko dopracuje k územným nárokom na Slovensko.

Štátny tajomník maďarského rezortu diplomacie zodpovedný za dvojstranné vzťahy Tamás Menczer v stredu večer na Facebooku uviedol, že Európa čelí veľkým krízam a v takom prípade sú potrební rozumní politici, no súčasný minister zahraničia Slovenska takým nie je.

"Minister Káčer v zásade útočí na Maďarsko preto, lebo sme za mier a proti sankciám. Ale to nezmeníme, ani keď sa to ministrovi Káčerovi nebude páčiť. Dnes som predvolal slovenského veľvyslanca v Budapešti na ministerstvo zahraničných vecí a povedal som mu, že vyjadrenia Rastislava Káčera sú neprijateľné a nezmyselné klamstvá," napísal Menczer s poznámkou, že maďarsko-slovenské partnerstvo a spojenectvo Vyšehradskej štvorky prežijú také postavy, akým je Rastislav Káčer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok