V Kanade narazil do jaslí autobus, dve deti zomreli. Vodič čelí obvineniu zo zabitia

ta3 čtk
8.2.2023 18:55

Dve deti prišli o život a ďalších šesť utrpelo zranenie, keď v kanadskom meste Laval neďaleko Montrealu narazil do budovy jaslí autobus mestskej hromadnej dopravy. Vodič autobusu skončil vo väzbe a čelí obvineniam zo zabitia a nebezpečnej jazdy, informuje spravodajská spoločnosť CBC.

V Kanade narazil do jaslí autobus, dve deti zomreli. Vodič čelí obvineniu zo zabitia
TASR/AP

Podľa agentúry AFP viac svedkov vyjadrilo pocit, že vodič chcel do miesta schválne nabúrať.

"Je to strašná tragédia," povedal minister pre verejnú bezpečnosť kanadskej provincie Québec François Bonnardel. Polícia mesta Laval uviedla, že autobus do detského centra narazil okolo 08:30 miestneho času (14:30 SEČ). Strážnici následne okolo budovy vytvorili široký ochranný pás, zatiaľ čo na miesto prichádzali rozrušení rodičia, uviedla agentúra AP.

"Neviem si predstaviť, čím si tie rodiny prechádzajú," uviedol kanadský premiér Justin Trudeau. "Som zdrvený. Všetci sme," povedal premiér novinárom v budove parlamentu v Ottawe.

CBC uvádza, že jasle sa nachádzajú v pokojnej ulici, kde mestská hromadná doprava bežne nejazdí. Letecké zábery ukazovali, že autobus narazil do prednej strany budovy, ktorá leží neďaleko od cesty na konci príjazdovej cesty. Jedna žena rozhlasu Radio Canada povedala, že rodičia pozorovali vodiča, ako "úmyselne narazil do jaslí".

Svedkovia popísali, že vodič po náraze vystúpil z vozidla, zložil si oblečenie a začal kričať. Podľa jednej výpovede sa zároveň pokúšal vyslobodiť deti spod autobusu. Niekoľko svedkov ho čoskoro spacifikovalo a muž bol následne zadržaný.

Polícia neskôr uviedla, že muž má 51 rokov, jeho meno nezverejnila. Starosta Lavalu Stéphane Boyer uviedol, že pre dopravný podnik pracoval desať rokov a že s ním doteraz neboli žiadne problémy. "Je tu hypotéza, že to bol úmyselný čin, ale toto bude musieť potvrdiť vyšetrovanie," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok