Zaspieva na Bezpečnostnej rade frontman skupiny Pink Floyd? Waters prehovorí pred OSN na žiadosť Ruska

ta3 TASR
8.2.2023 09:33

Rusko požiadalo spoluzakladateľa hudobnej skupiny Pink Floyd Rogera Watersa, aby v stredu prehovoril na Bezpečnostnej rade OSN. O jej zasadnutie s témou dodávok zbraní Ukrajine požiadala Moskva. Informuje o tom agentúra Reuters.

Zaspieva na Bezpečnostnej rade frontman skupiny Pink Floyd? Waters prehovorí pred OSN na žiadosť Ruska
TASR/AP

"Ruská diplomacia bývala vážna. Čo bude ďalej? Mr. Bean?" povedal diplomat BR OSN pod podmienkou zachovania anonymity. "Uvidíme, čo povie. Má pozíciu a zajtra si ju vypočujete," uviedol v utorok ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia a zavtipkoval: "Možno nám aj zaspieva."

Pätnásťčlenná BR OSN sa od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z 24. februára 2022 stretla už mnohokrát. Proti Moskve však nemôže podniknúť nijaké kroky, pretože Rusko ako jej stály člen má spolu so Spojenými štátmi, Čínou, Britániou a Francúzskom právo veta.

Watersa už viackrát kritizovali za podporu Putina. V septembri zverejnil otvorený list ukrajinskej prvej dáme Olene Zelenskej. Obvinil v ňom "extrémnych nacionalistov", že priviedli Ukrajinu do "zničujúcej vojny", a argumentoval proti západným dodávkam zbraní Kyjevu. V pondelok ho na Twitteri označila za antisemitu a "obhajcu Putina" aj Polly Samsonová. Textárka dvoch najnovších albumov Pink Floydu je manželkou Davida Gilmoura, ďalšieho spoluzakladateľa tejto kapely.

Jej tweet reagoval na Watersov rozhovor pre denník Berliner Zeitung, v ktorom sa napríklad pýtal, či Putin je väčší gangster než Joe Biden a tvorcovia americkej politiky od druhej svetovej vojny. V minulosti tiež viackrát prirovnal izraelský štát k nacistickému Nemecku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok