V Pakistane sa zrazil autobus s osobným autom, zahynulo 22 ľudí

TA3 TASR
7.2.2023 22:02

Najmenej 22 osôb prišlo o život pri utorkovej nehode autobusu, ktorý sa zrazil s osobným autom a následne sa zrútil do rokliny. Zranenia utrpelo ďalších 12 osôb. Ide už o druhú smrteľnú nehodu, ktorá sa na pakistanských cestách odohrala v priebehu jedného týždňa. Informovala agentúra AFP.

V Pakistane sa zrazil autobus s osobným autom, zahynulo 22 ľudí
TASR/AP

Nehoda sa stala 500 kilometrov od mesta Pešávar. Autobus mal namierené do mesta Rávalpindí. Miestna polícia uviedla, že záchranári previezli mŕtvych a ranených do nemocnice. Niektorí z cestujúcich utrpeli vážne zranenia a sú v kritickom stave.

Tragická dopravná nehoda sa v Pakistane stala aj v piatok. Pri zrážke autobusu s nákladným autom v tuneli na severe krajiny zahynulo 17 ľudí. Ďalšia smrteľná nehoda sa na pakistanských cestách odohrala aj 29. januára, keď autobus narazil do oporného piliera, začal horieť a zrútil sa z mosta. Nešťastie si vyžiadalo 40 obetí.

V Pakistane dochádza k smrteľným dopravným nehodám pomerne často v dôsledku chabej cestnej infraštruktúry a nerešpektovania dopravných predpisov, píše AFP.

Témy: nehoda Pakistan
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok