V Prešove odkryli pozadie sprenevery z obecnej kasy Šarišských Michalian. Sú za tým veštby a exúčtovníčka

ta3
7.2.2023 20:43

Súdne pojednávanie na Okresnom súde Prešov odkrylo ťažko uveriteľné pozadie sprenevery takmer 1,3 milióna eur z obecnej kasy Šarišských Michalian. Za všetkým sú veštby z Facebooku a jedna psychicky labilná exúčtovnícka.

Viac ako tri roky mali zlú psychickú situáciu exúčtovníčky obce Šarišské Michaľany využívať ľudia, ktorí sa na sociálnych sieťach vydávali za veštcov.

Žena túžila po návrate muža, ktorý ju opustil a nechal samu s dvomi deťmi. Ako vyplýva z online komunikácie, ktorú sudca prečítal na pojednávaní, sumy za veštenie a rituály sa z dvadsiatich eur rýchlo vyšplhali na desaťtisíce.

"Musíme začať s privolávaním. Už sa to blíži, aby bol doma s vami. Ja vám píšem cenu, ktorú máte zníženú 15 580 eur," povedal Boris Vittek, sudca Okresného súdu Prešov.

Keď sa žene minuli vlastné peniaze a pálenie sviečok muža domov nepriviedlo, začala na platby veštcom používať  financie z obecnej kasy Šarišských Michalian.Peniaze posielala na viaceré úcty. Postupne tak od nej veštci vymámili viac ako jeden milión eur. Žena im prezradila aj to, odkiaľ financie má.

Témy: Facebook Prešov

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok