Pred zastavením stíhania Haščáka kúpila Žilinkova dcéra byt od Penty. Udalosti spolu však nesúvisia

ta3
7.2.2023 17:03

Dcéra generálneho prokurátora Maroša Žilinku kúpila byt od spoločnosti Penta predtým, ako bolo prostredníctvom paragrafu 363 zastavené trestné stíhanie Jaroslava Haščáka. Upozornil na to Denník N. Tieto udalosti však medzi sebou nesúvisia, akúkoľvek spojitosť odmietajú Žilinka aj Haščák.

Pred zastavením stíhania Haščáka kúpila Žilinkova dcéra byt od Penty. Udalosti spolu však nesúvisia
TASR - Martin Baumann

Byt sa nachádza v bratislavskej lokalite Bory v mestskej časti Devínska Nová Ves. "Žilinkovej byt sa nachádza na Ulici Zdenky Schelingovej. Vnútroblok bytoviek je pre cudzích uzavretý, dostanú sa tam len tí, ktorých domáci pustia," uviedol Denník N

Spravodajský portál pôvodne informoval o tom, že dcéra generálneho prokurátora mala podpísať kúpnu zmluvu 30. augusta 2021, teda deň predtým, ako Žilinka zastavil trestné stíhanie Jaroslava Haščáka. Táto informácia sa však ukázala ako mylná. "Žilinkovu dcéru ale 30. augusta 2021 povolil kataster zapísať ako vlastníčku bytu, kúpnu zmluvu podpísali o mesiac skôr," opravil svoje tvrdenie Denník N. Zmluva o budúcej zmluve bola podpísaná ešte v roku 2019.  

Generálny prokurátor sa k situácii vyjadril na sociálnej sieti. "Musím dôrazne odmietnuť snahy o spájanie kúpy nehnuteľností, ktorých je vlastníčkou naša plnoletá dcéra, s akoukoľvek mojou rozhodovacou činnosťou. Rovnako musím dôrazne odmietnuť akékoľvek zaťahovanie mojich rodinných príslušníkov do pretrvávajúcich útokov voči mojej osobe," napísal Žilinka v statuse na Facebooku.

Spojitosť odmieta aj právny zástupca Jaroslava Haščáka. "Pán Haščák nikdy nevstupoval a nevstupuje do rozhodovania firmy Penta Real Estate ohľadom predaja bytov. S pánom Žilinkom pán Haščák nemá a ani v minulosti nemal žiadny osobný kontakt. Medzi obomi skutočnosťami teda nie je vôbec žiadna súvislosť," uviedol.

Žilinka aj právny zástupca Jaroslava Haščáka sa zhodujú v tom, že kúpna zmluva nebola podpísaná 30. augusta 2021, ako pôvodne informoval Denník N, ale ešte v júli 2021. "Z listu vlastníctva vyplýva, že 30.8.2021 bol vykonaný vklad uvedeného bytu, nie podpísaná zmluva. Len pre úplnosť uvádzam, že generálny prokurátor dnes zverejnil status, podľa ktorého jeho dcéra uzavrela kúpnu zmluvu v júli 2021," napísal Haščákov právny zástupca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok