Levičanov čaká rozlúčkový zápas v Európskom pohári FIBA proti Kyjevu

ta3 TASR
7.2.2023 10:54

Basketbalisti Patriotov Levice sa v stredu 8. februára o 19.30 h rozlúčia zápasom s ukrajinským BC Budiveľnik Kyjev s Európskym pohárom FIBA. Slovenský zástupca hrá vo svojom záverečnom vystúpení o druhé víťazstvo v J-skupine a zároveň tretiu priečku.

Levičanov čaká rozlúčkový zápas v Európskom pohári FIBA proti Kyjevu
TASR/Henrich Mišovič

Minulý týždeň priniesol "žlto-zeleným" dva druhy emócií. Najskôr tá pozitívna z premiérového víťazstva v druhej fáze, ktoré sa zrodilo na palubovke izraelskej Haify (74:64) a po ktorom zostala postupová šanca živá. Hneď o deň na to ich nepotešilo Karhu, keď doma prekvapujúco zaváhalo s Kyjevom a nádeje na pokračovanie v súťaži sa rozplynuli. V hre aspoň zostáva tretia priečka, k dosiahnutiu tejto méty stačí víťazstvo nad Budiveľnikom.

"Ideme bojovne naladení. Vieme, že tento zápas je pre nás posledným v rámci účinkovania v Európskom pohári FIBA. Chceme sa rozlúčiť dobrým výkonom. Každé stretnutie na tejto úrovni je obrovská motivácia a túžba sa ukázať. Nehráme už o postup, ale hráme za seba, aby sme boli spokojní," nechal sa počuť tréner Michal Madzin.

Patrioti chcú súperovi oplatiť prehru

Tak ako Kyjev zobral Leviciam postupové nádeje pred týždňom, môže slovenský zástupca uskutočniť rovnakú vec svojmu najbližšiemu súperovi. Na oboch stranách je badateľná motivácia pred posledným zápasom v J-skupine. "Očakávam ťažký zápas. Kyjev hrá excelentne, je na tom fyzicky dobre na každom poste. Je na nás, aby sme sa mu vyrovnali. Potrebujeme bojovať a čo najviac sa snažiť na palubovke," vyjadril sa rozohrávač Draško Kneževič.

Keďže nejde už o postup do štvrťfinále, ale "iba" o tretie miesto, natíska sa otázka, či dá kouč Patriotom väčší priestor hráčom, ktorí v nedávnej minulosti absentovali so zraneniami: "Všetko bude záležať od zdravotného stavu hráčov. Verím, že s nimi budeme môcť počítať."

Prvá vzájomná konfrontácia sa skončila v polovici januára jednobodovou prehrou Levíc, čiže okrem súboja o umiestnenie sa hrá aj o to, aby mali s ďalším súperom kladnú bilanciu. "Tretie miesto je určite extra motiváciou, respektíve hnacím motorom. Bol by to pre nás skvelý výsledok," myslí si Kneževič. "Opäť len výkon počas 40 minút na hranici možností nám vie dať nádej na to, aby sme mohli pomýšľať na úspešný výsledok," dodal Madzin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok