Ghanský útočník a bývalý hráč Chelsea Atsu žije. Našli ho v troskách zničenej budovy

ta3 TASR
7.2.2023 09:03

Ghanského futbalistu Christiana Atsua, ktorý bol po zemetrasení v Turecku nezvestný, našli živého pod troskami zničenej budovy. Podľa miestnych médií ho so zraneniami previezli do nemocnice.

Ghanský útočník a bývalý hráč Chelsea Atsu žije. Našli ho v troskách zničenej budovy
TASR/AP

Bývalý hráč Chelsea Londýn či Newcastlu United pár hodín pred katastrofou skóroval za Hatayspor v zápase najvyššej tureckej súťaže proti Kasimpase. Novinár Yagiz Sabuncuoglu z denníka Vole v utorok ráno informoval, že 31-ročného krídelníka a 65-násobného ghanského reprezentanta sa podarilo po 26 hodinách vytiahnuť z trosiek. Hospitalizovali ho so zranenou pravou nohou a problémami s dýchaním.

"Dostali sme pozitívne správy. Atsua zachránili spod trosiek zničenej budovy a v súčasnosti podstupuje liečbu. Naďalej sa za neho modlime," uviedla na Twitteri Ghanská futbalová asociácia.

Už predtým dokázali záchranári nájsť jeho spoluhráčov Onura Erguna a Buraka Oksuza, Kerimovi Alicimu sa podarilo dostať spod trosiek vlastnými silami. Podľa slov Mustafu Özata, viceprezidenta a manažéra Hataysporu, však pod troskami budovy naďalej zostáva športový riaditeľ klubu Taner Savut. 

Turecko a jeho pohraničie so Sýriou zasiahlo v noci na pondelok silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8, ktoré si spolu s dotrasmi vyžiadalo viac ako 5000 obetí na životoch. Mesto Hatay bolo takmer v epicentre otrasov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok