Sýrski povstalci zvádzajú boje s armádou o hlavný hraničný priechod s Jordánskom

TASR
3.2.2013 23:04

Sýrski vládni vojaci a povstalci sa dnes dostali do zrážok na priechode Nasíb pri hranici s Jordánskom. Opoziční bojovníci to označili za "rozhodujúcu bitku" o hlavný pohraničný prechod medzi oboma susednými krajinami.

Sýrski povstalci zvádzajú boje s armádou o hlavný hraničný priechod s Jordánskom
SITA

"Dnes sa odtiaľ nevrátime, kým úplne neoslobodíme priechod Nasíb," vyhlásil podľa tlačovej agentúry DPA koordinátor povstaleckej Slobodnej sýrskej armády.

Obyvatelia jordánskeho pohraničného mesta Džábir hlásili, že v čase zúriaceho boja počuli obrovské explózie a zaznamenali prelety sýrskych lietadiel.

Libanonská štátna tlačová agentúra dnes informovala, že libanonskí vojaci nepriedušne uzavreli mesto Arsal neďaleko sýrskej hranice po tom, čo ozbrojení muži v piatok zaútočili na libanonské ozbrojené sily, pričom zabili dvoch vojakov a ďalších zranili.


Špeciálne jednotky zriadili kontrolné stanovištia na cestách vedúcich do Arsalu. Takisto sú v poliach okolo mesta rozmiestnení vojaci. Libanonský prezident Michel Sulajmán prisľúbil, že armáda je odhodlaná nájsť páchateľov a postaviť ich pred súd.


Pri severosýrskom meste Aleppo, v jeho okrajovej štvrti Šajch Saíd ovládanej povstalcami, bol dnes zabitý bývalý člen sýrskeho parlamentu Ibráhím Azzúz a traja členovia jeho rodiny. Informovala o tom sýrska štátna tlačová agentúra SANA.


Agentúra dodala, že na Azzúzovo auto strieľali v Šajch Saíd neďaleko aleppského letiska "teroristi", čo je vládny termín pre povstalcov. Okrem bývalého zákonodarcu zahynula aj jeho manželka a ich dve dcéry.

Povstalci dobyli strategickú časť Šajch Saíd na juhovýchode Aleppa v sobotu. Bol to významný úder pre sily režimu, pretože v oblasti sa nachádza aj cesta, ktorú využíva sýrska armáda na zásobovanie vojakov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok