Chlapec, ktorý útočil v Novákoch sekerou, ide na liečenie. Jeho čin pripísali zlému psychickému stavu

ta3/tvnoviny.sk
6.2.2023 16:24

Špecializovaný trestný súd uložil Alexandrovi, ktorý v novembri doniesol do školy v Novákoch sekeru a útočil na svojich spolužiakov, ochranné liečenie. Podľa znaleckých posudkov môže za trestný čin jeho zlý psychický stav. Súd by mal následne rozhodnúť, do ktorého zariadenia pôjde, informuje web tvnoviny.sk.

Polícia obvinila muža, ktorý sekerou zabil svojho psa. Jeho telo nechal na dvore domu
TASR/KR PZ Košice (ilu.)

Alexander bol obvinený za pokus o vraždu. Pri útoku zranil dvoch svojich spolužiakov informuje web tvnoviny.sk. „Po príchode do školy, zatvoril dvere v triede, vytiahol sekeru a zaútočil na spolužiaka, ktorý sa bránil, sekeru mu vytrhol a potom ušiel. Následne napadol spolužiačku, ktorú udrel do čela a do chrbta ostrou časťou sekery. Svoje údery na spolužiakov smeroval do oblasti hlavy, keďže sa snažil ich zabiť. Chcel napadnúť čo najviac ľudí,“ citovala sudkyňa z jeho výpovede.

Policajti ho po útoku chytili a sudkyňa ho poslala do väzby. Prípad následne prevzala NAKA. Po vyšetreniach Alexandra previezli do nemocnice, keďže podľa posudkov trpí závažnou psychickou poruchou. V čase útoku nemal mať rozpoznávacie schopnosti. Z týchto dôvodov v januári prokurátor zastavil trestné stíhanie. Väzenie mu nehrozí a teraz naňho dohliadajú lekári.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok