Ukrajinská armáda hlási odrazenie útokov pri 14 obciach. Rusi sa naďalej pokúšajú ovládnuť Bachmut

TA3 ČTK
6.2.2023 10:17

Ukrajinské ozbrojené sily odrazili za uplynulý deň ruské útoky blízko 14 obcí vo východoukrajinskej Doneckej oblasti, vyplýva z pravidelnej rannej operačnej správy ukrajinského generálneho štábu. Ruská invázna armáda podľa neho sústredí svoje úsilie predovšetkým na útočné akcie v smere na Kupjansk, Lyman, Bachmut, Avdijivku a Novopavlivku. Moskva v pondelok oznámila, že jej vojská dobyli obec Mykolajivka v Doneckej oblasti.

Ukrajinská armáda hlási odrazenie útokov pri 14 obciach. Rusi sa naďalej pokúšajú ovládnuť Bachmut
TASR/AP

Velenie ukrajinskej armády hlási napríklad odrazenie ruských útokov pri Bachmute alebo Marjinke. "Pri bojoch v oblasti Bachmutu absolútne chýba koordinácia a súčinnosť medzi ruskými okupačnými silami a členmi takzvanej Wagnerovej žoldnierskej skupiny," tvrdí ukrajinský generálny štáb.

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov okrem iného oznámil, že ruská armáda dobyla obec Mykolajivka. "Dobrovoľníci útočných oddielov s palebnou podporou raketových vojsk a delostrelectva Južnej skupiny vojsk oslobodili osadu Nikolajevka v Doneckej ľudovej republike," vyhlásil Konašenkov, pričom termín "oslobodzovania" Moskvy. 

Donecká ľudová republika (DNR) je medzinárodne neuznaný proruský separatistický útvar v ukrajinskej Doneckej oblasti. Podobné vyhlásenia jednotlivých strán konfliktu nie je možné v podmienkach vojny bezprostredne nezávisle overiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok