Inter zdolal v milánskom derby AC, Škriniar odohral celý zápas

ta3 tasr
5.2.2023 22:59

Futbalisti Interu Miláno uspeli v nedeľu v mestskom "Derby della Madonnina". V súboji s tradičným rivalom AC vyhrali 1:0 a upevnili si druhú priečku v tabuľke Serie A. Na lídra SSC Neapol majú po 21. kole manko 13 bodov. Slovenský obranca Milan Škriniar odohral v drese domácich celý zápas.

Inter zdolal v milánskom derby AC, Škriniar odohral celý zápas
TASR/AP

Inter mal proti obhajcovi titulu hernú i streleckú prevahu, v prvom polčase ju gólom korunoval Lautaro Martinez. Ten sa presadil v 34. minúte hlavou po rohovom kope. Domáci mali aj ďalšie šance, zostali však nevyužité. Hráči AC sa v úvodnom dejstve prakticky k ničomu nedostali a ani po zmene strán nedokázali prekonať defenzívu Interu. Ten tak nadviazal na januárové víťazstvo nad AC vo finále talianskeho Superpohára (3:0). Pre oba tímy to bolo v poradí 178. milánske ligové derby s bilanciou 68-56-54 v prospech Interu. Obhajca titulu AC je po tretej ligovej prehre za sebou na šiestej priečke, päť bodov za Interom.

Neapol sa opäť priblížili k zisku svojho tretieho majstrovského titulu, prvého od roku 1990. V zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom vyhral na pôde Spezie Calcio 3:0. Za hostí dvakrát skóroval Victor Osimhen, ktorý nadviazal na presný zásah Chviču Kvaraccheliju z jedenástky a so 16 gólmi je na čele tabuľky strelcov. Neapol dosiahol piaty ligový triumf v sérii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok