Situácia na východe Ukrajiny sa vyostruje. Rusko nasadzuje viac vojakov, uviedol Zelenskyj

TA3 TASR
5.2.2023 08:08

Situácia na frontových líniách na východe Ukrajiny sa vyostruje a Rusko do bojov nasadzuje čoraz viac a viac vojakov, uviedol v noci na nedeľu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informovala agentúra Reuters.

Ak prežijeme túto zimu, vojnu vyhráme, povedal Zelenskyj
Ukrainian Presidential Press Office via AP

Kremeľ sa po mesiacoch neúspechov na bojisku snaží o významné víťazstvo, pričom ruské sily sa usilujú ovládnuť mesto Bachmut a bojujú o kontrolu nad neďalekou hlavnou zásobovacou trasou pre ukrajinské sily. Dobyť sa pokúšajú aj mesto Vuhledar zhruba 120 kilometrov juhozápadne od Bachmutu, ktoré sa tiež nachádza v Doneckej oblasti.

"Často som musel povedať, že situácia na fronte je ťažká a je stále tvrdšia a ten čas je tu opäť... Útočník vkladá stále viac svojich síl do rozbíjania našej obrany," povedal Zelenskyj v pravidelnom nočnom videoposolstve. Ako dodal, mimoriadne ťažká situácia je práve v Bachmute, Vuhledare či Lymane.

Námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maliarová predtým v sobotu na sociálnej sieti Twitter uviedla, že ruské úsilie zlomiť ukrajinskú obranu v Bachmute a Lymane zlyhala. Lyman, ktorý leží severne od Bachmutu, bol ukrajinskými silami oslobodený v októbri, pripomína Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok