Triky štylistov, ako vyzerať mladšie len vďaka oblečeniu: Stavte na tieto farby či strihy

TA3/zm
13.2.2023 08:00

Vyzerať mladšie nie je len vecou genetiky či kozmetiky. Divy dokáže aj oblečenie, ak viete, ako na to.

Triky štylistov, ako vyzerať mladšie len vďaka oblečeniu: Stavte na tieto farby či strihy
Pexels

Správne zvolený styling vám nepridá roky, naopak, pár vám ich ešte aj uberie. Toto sú triky, ktoré využívajú aj skúsení štylisti. 

Nebojte sa farieb

V určitom veku nemusia neutrálne farby pôsobiť lichotivo. Vek vám, naopak uberú pestré odtiene, no volené s mierou. Neutrálna paleta čiernej, sivej, béžovej či bielej je konzervatívna, a to v istom veku znamená aj staršie pôsobiaca. Všetko dokáže vyriešiť jeden farebný prvok, ktorý vás osvieži a omladí. No ani s farbami to nepreháňajte. Keby ste vyzerali ako od kolotočov, ani to by nepôsobilo mladistvo, ale skôr smiešne.

Bledý vrch

Okrem vrások na tvári prezrádza vek často aj stav pokožky na krku a v dekolte. Osvojte si pravidlo hviezdnych štylistov, ktorí ku tvári umiestňujú vždy čo najbledšiu farbu, aby vás rozžiarila. Druhou možnosťou je kritickú partiu zahaliť pomocou roláku či šatky.

Pozor na vzory

Okrem jednofarebných kúskov si môžete k mladistvému vzhľadu pomôcť aj vhodne zvolenými vzormi. Nemali by to však byť geometrické tvary, ktoré taktiež pôsobia usadlo. Vhodné nie sú ani infantilné potlače a veľké logá. Čo však môžete skúsiť sú jemné kvetinové motívy, ktoré vďaka romantickému nádychu dodajú aj zrelej dáme dievčenskú nežnosť.

Kvalita a strih

V určitom veku by ste už mali dbať viac na kvalitu ako na kvantitu. Vyberajte si precízne materiály, z ktorých je oblečenie vyrobené, aby sa napríklad nekrčilo. Strihy by ste už mali tiež mať v malíčku a vedieť aj bez skúšania, čo vám sadne a bude lichotiť vašej postave. Obtiahnuté kúsky by mali byť pre vás tabu, sústreďte sa radšej na voľné strihy. Tie si ale nemýľte s vyťahanými, o dve čísla väčšími vecami. Ak rady nosíte sukne a šaty, vyberajte si precízne ich dĺžku. Kolená bývajú ukazovateľom veku, preto ich radšej maskujte.

Témy: Krása móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok