Zomrela česká herečka a speváčka Naďa Urbánková. Mala 83 rokov

ta3
4.2.2023 11:09

Vo veku 83 rokov zomrela v piatok večer česká speváčka a herečka Naďa Urbánková. Na Facebooku o tom v sobotu informovala jej dcéra Jana Fabiánová.

"S nekonečnou bolesťou v srdci s vami musím zdieľať tú najsmutnejšiu správu. Moja milovaná mamička, speváčka, herečka a päťnásobná Zlatá slávica, pani Naďa Urbánková, zomrela včera večer 3. 2. 2023 vo veku 83 rokov na komplikácie spojené s rakovinou a nedávno prekonaným ochorením covid-19," napísala Fabiánová. Dcéra zároveň poprosila verejnosť o súkromie, aby sa mohla s úmrtím vyrovnať.

Naděžda Balabánová, ako sa za slobodna Urbánková volala, sa narodila 30. júna 1939 v Novej Paci a vyrastala v dedinke Borovnička, kde začala chodiť do školy. Absolvovala Vyššiu zdravotnícku školu v Trutnove a krátko pracovala ako zdravotná sestra. V roku 1964 sa dostala do Semaforu. Prvýkrát sa objavila pred kamerou vo filmovom muzikáli Keby tisíc klarinetov, hrala aj vo filmoch Ostro sledované vlaky. Skřivánci na niti a Na samotě u lesa. Ako speváčka sa preslávila najmä semaforskými hitmi Drahý môj a Závidím a úspešnou érou s Country Beatom Jiřího Brabca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok