Klein otvorí program Davisovho pohára zápasom proti Griekspoorovi

ta3 TASR
3.2.2023 13:49

Holandská tenisová jednotka Tallon Griekspoor a slovenská dvojka Lukáš Klein nastúpia v sobotu 4. februára o 14.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára. V druhom singli si na harde v Groningene zmerajú sily Tim van Rijthoen a Alex Molčan. Rozhodol o tom žreb.

Klein
TASR/Pavol Zachar

Nedeľňajší program otvorí o 13.00 h štvorhra, v ktorej Holanďania vyrukujú s tandemom Wesley Koolhof, Marwe Middelkoop. Slovenský kapitán Tibor Tóth nominoval pár Klein, Jozef Kovalík. Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Griekspoora a Molčana. V záverečnej dvojhre by si mali skrížiť rakety Van Rijthoven a Klein.

Postup na finálový turnaj si zaistia víťazi dvanástich kvalifikačných duelov. Minuloroční finalisti Kanada a Austrália majú účasť zabezpečenú automaticky. Vďaka voľným kartám od Medzinárodnej tenisovej federácie ITF si na prestížnom podujatí zahrajú aj Španielsko a Taliansko.  

Slováci neuspeli v kvalifikácii trikrát za sebou. Vlani v marci prehrali v bratislavskom NTC s favorizovaným Talianskom 2:3, v roku 2020 podľahli Česku 1:3 a v roku 2019 Kanade 2:3. S Holanďanmi majú priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2005 ich zdolali vo štvrťfinále svetovej skupiny 4:1 a postúpili až do finále bojov o "šalátovú misu", v ktorom prehrali v NTC s Chorvátskom 2:3. 

Kvalifikačný zápas o postup na finálový turnaj Davisovho pohára:

Holandsko - SLOVENSKO
Sobota: 14.00 Tallon Griekspoor - Lukáš Klein, Tim van Rijthoven - Alex Molčan
Nedeľa: 13.00 Wesley Koolhof, Marwe Middelkoop - Klein, Jozef Kovalík
                          Griekspoor - Molčan, Van Rijthoven - Klein

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok