Berlusconi v predvolebnom prejave prisľúbil znižovanie daní

TASR
3.2.2013 16:08

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi oznámil dnes svojim prívržencom na zhromaždení v Miláne, že vstupuje do svojej "poslednej veľkej volebnej a politickej bitky".

Berlusconi v predvolebnom prejave prisľúbil znižovanie daní
SITA

Voličom prisľúbil, že v prípade víťazstva pravicovej koalície vedenej jeho stranou Ľud slobody (PdL), zabezpečí zníženie daní a nákladov na chod štátu. Okrem toho predstavil ďalší sľub, ktorý ešte pred kľúčovým politickým mítingom označil ako "návrh, ktorý bude šokovať"; povedal, že zruší neobľúbenú daň z vlastníctva primárnej nehnuteľnosti, v Taliansku známej ako IMU. Zaviedol ju vlani premiér Mario Monti v rámci opatrení súvisiacich s hospodárskou krízou. Vo svojom plamennom prejave Berlusconi ďalej sľúbil voličom, že stredo-pravicová vláda vráti všetky dane súvisiace s IMU, ktoré vlani zaplatili.

Ďalej svojim priaznivcom povedal, že jeho koalícia počas päťročného funkčného obdobia zruší regionálne podnikateľské dane, nezvýši DPH, ani nezavedie daň pre bohatých. Peniaze chce nájsť dohodou so Švajčiarskom a zdanení vkladov a finančných aktivít talianskych občanov. Ďalej chce znížiť počet poslancov a obmedziť financovanie politických strán zo štátneho rozpočtu, uviedla agentúra Reuters.

Z najnovších prieskumov verejnej mienky vyplýva, že víťazom volieb, ktoré sa uskutočnia v dňoch 24. a 25. februára, by sa stala koalícia stredo-ľavicových strán vedená Demokratickou stranou Piera Luigiho Bersaniho. Podpora stredo-pravicových síl však postupne rastie, odkedy Berlusconi ohlásil návrat k aktívnej politike.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok