V meste na okupovanom území vybuchlo auto s policajtom, podľa Ukrajincov bol kolaborantom

ta3 ČTK
3.2.2023 11:43

V Enerhodare v Ruskom okupovanej časti Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny v piatok vybuchlo auto, jeden človek pritom prišiel o život. Oznámil to Vladimír Rogov z Ruskom dosadené oblastné správy, ktorého ukrajinské médiá označujú za kolaboranta. Meno obete Rogov neuviedol, explóziu označil za teroristický útok.

V meste na okupovanom území vybuchlo auto s policajtom, podľa Ukrajincov bol kolaborantom
Twitter/ Flash news

Podľa ukrajinskej agentúry Unian pri výbuchu zahynul Jevhen Kuzmin, ktorý predtým slúžil pri ukrajinskej polícii, ale po okupácii mesta prešiel na ruskú stranu. "Sila výbuchu auta v Enerhodare bola taká veľká, že nielenže rozbila okná v domoch až do deviateho podlažia, ale zničila prinajmenšom jedno ďalšie auto, ktoré stálo vedľa automobilu, čo vyletel do povetria," napísal Rogov v sociálnych sieťach bez ďalších podrobností.

Na okupovaných územiach dochádza čas od času k podobným útokom, ktorých terčom bývajú predovšetkým miestni kolaboranti a ruskí predstavitelia. Rusko na konci vlaňajšieho septembra formálne anektovalo Záporožskú oblasť, spolu s ďalšími tromi ukrajinskými regiónmi, ale fakticky jej vojská dobyli len asi 70 percent oblasti. Rusom sa podarilo okupovať Enerhodar, ktorý leží pri Záporožskej jadrovej elektrárni, Melitopole a Berďansku. Správne stredisko oblasti, mesto Záporožie, zostáva v ukrajinských rukách, ale často čelí ruskému ostreľovaniu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok