Slávneho ostreľovača americkej armády zavraždili

TA3 TASR
3.2.2013 15:48

Najznámejšieho snajpera v dejinách armády USA Chrisa Kylea, ktorý napísal bestsellerovú životopisnú knihu Americký ostreľovač, zastrelili v sobotu na strelnici v centrálnej časti štátu Texas.

Obeťou páchateľa sa stal aj ďalší muž. Z vrážd je obvinený 25-ročný Eddie Ray Routh z mesta Lancaster, oznámil dnes policajný predstaviteľ v tlačovej správe. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Polícia prišla na strelnicu v Rough Creek Lodge v sobotu o 17.30 h miestneho času a našla tam telá Kylea (38) a Chada Littlefielda (35). Podľa vyjadrení polície páchateľ zastrelil oboch mužov okolo 15.30 h a ušiel. Policajti ho našli doma v texaskom Lancasteri približne o 20.00 h.


Svedkovia uviedli vyšetrovateľom, že muž po streľbe na obete ušiel z miesta činu na pickupe jedného zo zavraždených.
Motív páchateľa nie je ešte známy.

Bývalý príslušník špeciálnej jednotky amerického námorníctva Navy SEALS a obávaný snajper Kyle napísal úspešnú životopisnú knihu Americký ostreľovač, v ktorej strhujúco opisoval vojnu v Iraku a podrobne aj to, ako v rokoch 1999-2009 zabil vyše 150 povstalcov. Označoval sa za najvražednejšieho snajpera v dejinách americkej armády a jeho rozprávanie o hrôzach vojny patrí k najpozoruhodnejším vojnovým memoárom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok