Brhel prišiel vypovedať na policajné prezídium. NAKA ho obvinila z podplácania

ta3 TASR
3.2.2023 10:07

Podnikateľ Jozef Brhel starší, považovaný za mecenáša Smeru, v piatok ráno prišiel na policajné prezídium. Mal by vypovedať k najnovšiemu obvineniu z podplácania. Podľa vyšetrovateľky si kupoval lojálnosť bývalého šéfa daniarov Imreczeho. Spolu s ním obvinili aj Roberta Kaliňáka, ktorý by mal v piatok tiež vypovedať.

Obvinenie Jozefa Brhela st. považuje jeho advokát Michal Mandzák za nezmyselné a za zaťahovanie Národnej kriminálnej agentúry do politického boja. Jozef Brhel podľa neho obvinenie popiera.

Obvinenie je podľa Mandzáka nezmyselné, pretože exšéf finančnej správy František Imrecze vypovedal o úplatku v júni 2021. "Pokiaľ by to bol trestný čin, už vtedy by mali orgány činné v trestnom konaní vo veci vzniesť obvinenie. Čiže to znamená, že je to číry nezmysel," povedal advokát. Ďalej tvrdí, že František Imrecze nebol odkázaný na dorovnanie platu, lebo podľa neho pôsobil v rámci zločineckej skupiny Daniari a tá organizovanú trestnú činnosť páchala od roku 2012.

Mandzák priblížil, že podľa obvinenia mal Jozef B. st. dávať 200 000 eur ročne Františkovi Imreczemu za to, že mu občas priniesol zoznam daňových kontrol. "Je to čistý nezmysel. Načo je môjmu klientovi zoznam daňových kontrol pre celé Slovensko," poznamenal.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok