Ehud Barak: Pád Asada je blízko

TA3
3.2.2013 12:18

Izraelský minister obrany Ehud Barak sa domnieva, že pád sýrskeho prezidenta Bašára Asada je blízko. Pôjde o vážny úder pre regionálneho úhlavného nepriateľa jeho krajiny, Irán, uviedol dnes na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii v Mníchove.

Ehud Barak: Pád Asada je blízko
SITA

Barakovo vystúpenie na stretnutí popredných diplomatov a predstaviteľov rezortov obrany z celého sveta prišlo niekoľko dní po izraelskom nálete, ktorý podľa amerických predstaviteľov zasiahol v Sýrii konvoj vezúci protilietadlové zbrane militantnému libanonskému hnutiu Hizballáh. Izrael útok verejne nepriznal.

Barak sa o záležitosti zmienil, nálet však priamo nepotvrdil. "Čo sa stalo v Sýrii pred niekoľkými dňami... to je dôkaz, že ak niečo povieme, myslíme to vážne - a my hovoríme, že si nemyslíme, že by malo byť dovolené privážať pokročilé zbraňové systémy do Libanonu," citovala ho agentúra AP.

Izraelský minister dodal, že "libanonský Hizballáh a Iránci sú jedinými spojencami, ktorí Asadovi ostali". Podľa jeho názoru sa pád sýrskeho prezidenta "bezprostredne blíži" a keď k nemu dôjde, "bude to závažný úder pre Iráncov a Hizballáh".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok