FOTO: Von der Leyenová, Borrell a ďalší členovia EK pricestovali do Kyjeva na rokovanie s ukrajinskou vládou

ta3 čtk
2.2.2023 09:57

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová spolu s ďalšími členmi komisie vo štvrtok pricestovala do Kyjeva na rokovania s ukrajinskou vládou. "Je dobré znova sa vrátiť do Kyjeva, od začiatku ruskej invázie je to pre mňa štvrtýkrát. Tentoraz som dorazila so svojim tímom eurokomisárov," napísala von der Leyenová na Twitteri.

"Sme tu spoločne, aby sme ukázali, že Európska únia stojí po boku Ukrajiny rovnako pevne ako vždy. A (máme v úmysle) ďalej prehlbovať našu podporu a našu spoluprácu," dodala k snímke z privítania na stanici.

Rokovania so zástupcami ukrajinskej vlády čaká viac ako desiatku členov komisie, ktorí sa venujú témam súvisiacim s následkami ruskej invázie a s podporou Ukrajiny. V piatok sa uskutoční summit lídrov inštitúcií Európskej únie s prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Okrem podpory Ukrajiny v boji s ruskou agresiou bude na programe rokovania aj koordinácia úsilia pri obnove Ukrajiny, pokračovanie kľúčových reforiem a približovanie Ukrajiny k členstvu v EÚ, napísala agentúra Ukrinform.

O svojom príchode do Kyjeva informoval aj šéf únijnej diplomacie Josep Borrell. Pripomenul, že od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu dosiahla pomoc Únie napadnutej krajine 50 miliárd eur. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok