Schôdza parlamentu sa začne v stredu dopoludnia, hlasovať sa má o štyroch zákonoch

TA3 TASR
31.1.2023 18:02

Poslanci Národnej rady SR sa vrátia do lavíc v stredu dopoludnia. Začne sa ďalšia riadna 83. schôdza, keďže v utorok sa nepodarilo schváliť program 81. schôdze. Rokovanie sa začne o 11.00 h hlasovaním o štyroch novelách zákonov.

Následne by sa malo rokovať o programe približne 100-bodového programu. Po rokovaní poslaneckého grémia to oznámil predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina).

"Keďže sme zablokovali 81. schôdzu, budem zajtra otvárať 83. schôdzu. Dohodli sme sa, že dva body odtiaľ vypadnú, je to sporný zákon Záborskej a bude tam odstránený ešte jeden, o majetkových pomeroch," priblížil Kollár.

V stredu v úvode schôdze bude plénum hlasovať o novele zákona o kybernetickej bezpečnosti, novele Exekučného poriadku, novele zákona o umeleckých fondoch a o novele zákona o obecnom zriadení. Ide o návrhy, ktoré sa už skôr prerokovali.

Kollár zároveň ozrejmil, že v stredu budú poslanci rokovať bez obednej prestávky. Ďalšie dni sa bude rokovať vo zvyčajnom režime, teda s obednou prestávkou a s hlasovaním o 11.00 h a 17.00 h. V piatok sa bude hlasovať o 11.00 h, ak sa poslanci nedohodnú inak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok