PR správa

Nevyhnutné prvky dámskeho šatníka – ktoré typy nohavíc nesmú chýbať vo vašom šatníku?

1.2.2023 00:00

Či už máte plné zuby klasických džínsov alebo len hľadáte inšpiráciu na to, čo iné nosiť na voľný čas a do práce, pokiaľ budete mať v šatníku základné typy nohavíc, vždy sa vám podarí vytvoriť perfektný outfit. Obliekanie sa tak pre vás stane hrou bez zbytočnej bolesti hlavy. Poradíme vám, ktoré nohavice jednoducho musíte mať vo vašom šatníku!

Nevyhnutné prvky dámskeho šatníka – ktoré typy nohavíc nesmú chýbať vo vašom šatníku?
Shutterstock

Nohavice ako základ, bez ktorého „neprežijete“

Nezáleží na tom, či väčšinu roka trávite vo vnútri alebo denne beháte po meste – dámske nohavice sú súčasťou života každej dámy a rozhodne nie sú kúskom, ktorý si oblečiete iba raz za čas. Možno ste typ, ktorý miluje úzke džínsy, nedá dopustiť na elegantné nohavice, alebo práve naopak, nosíte tepláky vždy, keď je na to príležitosť. Pravdou ale je, že vo vašom živote potrebujete viac typov nohavíc, vďaka čomu získate vždy aspoň jeden pár, ktorý vás podrží za každých okolností.


Koľko párov nohavíc by ste mali vlastniť?

Počet dámskych nohavíc, ktoré reálne potrebujete a máte možnosť pravidelne nosiť, je 4 až 5, aj keď väčšina žien vlastní v priemere 7 párov ležérnych nohavíc. K tomu sa pripočítajú ešte 2 páry elegantných alebo spoločenských nohavíc a váš šatník je úplný. Samozrejme, toto číslo nezahŕňa nohavice na voľný čas alebo špecifické aktivity, ako napríklad legíny, tepláky, šortky alebo pyžamové nohavice. Pravdou teda je, že pravdepodobne nepotrebujete toľko párov dámskych nohavíc, ako ste si mysleli. Záleží ale aj na tom, aká veľká je vaša skriňa, ako často môžete prať a aký je váš módny štýl. So správnym výberom oblečenia môžete ušetriť čas, priestor a peniaze. Zmenšenie šatníka je báječný spôsob, ako sa ľahšie a rýchlejšie obliecť, aby ste sa cítili čo najlepšie.


Shutterstock Shutterstock

Typy nohavíc, na ktoré sa zamerať

Udržiavanie malého a jednoduchého šatníka nielen znižuje stres, ale tiež šetrí prírodné zdroje a chráni životné prostredie. Aby sme vám pomohli míňať menej peňazí na oblečenie, vylepšiť váš štýl a zachrániť planétu, tu je zoznam nohavíc, ktoré reálne potrebujete.

Džínsy

Žiadny zoznam dámskych nohavíc by nebol kompletný bez kvalitných džínsov. Ide o „must have“ každého šatníka, pretože rifle dodávajú vášmu vzhľadu šmrnc. Majte doma aspoň dva druhy džínsov – ideálne jedny chlapčenské a jedny úzke alebo rovné. Chlapčenské džínsy majú voľný strih, takže si môžete obliecť vždy, keď sa chcete cítiť skutočne pohodlne. Môžete ich nosiť s opätkami alebo pokojne aj s teniskami. Pre zaujímavejší efekt môžete outfit doplniť trendovou kabelkou alebo dámskou ľadvinkou.

Palazzo nohavice

Palazzo nohavicami nikdy nič nepokazíte, pretože ide o veľmi módny kúsok. Sú známe aj tým, že sú dosť vzdušné. Tie krajšie sú prispôsobené tak, aby sa dali s dobre padnúcou košeľou nosiť aj do práce. Hodia sa aj k lodičkám a sandálom.

Široké nohavice

Vďaka týmto nohaviciam vyzerajú vaše nohy opticky dlhšie. Tie najlepšie sú tesné v páse a na bokoch, pričom v spodnej časti sú voľné. Môžete ich nosiť kdekoľvek, pokojne aj na bežné aktivity namiesto džínsov. Pomáhajú ženám so štíhlym typom postavy vyzerať zaoblenejšie a dnes sú skutočne trendy. Skúste si v nim napríklad obuť tenisky, obliecť crop top s previazanou voľnou košeľou a na outfit zakončite trendovou šiltovou. Tento módny outfit si zamilujete. Viac o tom, ako nosiť šiltovky vám povieme v článku „Dámska šiltovka – niekoľko tipov, ako v nej vyzerať štýlovo“.

Klasické elegantné nohavice

Pár, ktorý je elegantný a perfektne vám sadne. Je na vás, či zvolíte voľnejší alebo priliehavejší štýl. Ich jedinou nevýhodou je, že ich musíte zakaždým žehliť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok