POČASIE: Premenlivá prevažne veľká oblačnosť. Na severe na mnohých miestach sneženie

ta3/SHMÚ
31.1.2023 06:37

Premenlivá veľká, na juhu aj zmenšená oblačnosť. Na mnohých miestach sneženie, v nížinách aj dážď. Lokálne snehové jazyky. Denná teplota -2 až 6 st. Prevažne západný vietor do 45, v nárazoch ojedinele okolo 70 km/h, na horách až víchrica. Neskôr zoslabne.

Situácia

Po okraji rozsiahlej a hlbokej tlakovej níže nad severnou Európou k nám od severozápadu prúdi morský vzduch. V priebehu dňa zároveň postúpi do strednej Európy od severozápadu ďalší okludujúci frontálny systém.

Predpoveď počasia na 31.01.2023 (Utorok)

Premenlivá prevažne veľká, v južnej polovici miestami prechodne zmenšená oblačnosť. Miestami, na severe na mnohých miestach, sneženie alebo snehové prehánky. V polohách do cca 300 m aj dážď alebo dážď so snehom. V horských oblastiach lokálne tvorba snehových jazykov alebo závejov.

Najvyššia denná teplota 1 až 6, v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní väčšinou -3 až +1 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -8 st.

Západný až severozápadný vietor 3 až 8, na juhozápade spočiatku aj okolo 10 m/s, v nárazoch okolo 17 m/s (10 až 30, JZ 35 km/h, nárazy 60 km/h). Popoludní a k večeru bude vietor slabnúť. Na horách nad pásmom lesa prudký vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 2, na severe ojedinele do 5 mm, na návetriach ojedinele aj viac/do 2, na severe ojedinele okolo 5 cm snehu, na návetriach ojedinele aj viac.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok