Krúpa pripustil aj možnosť úradníckej vlády. Kollár rešpektuje septembrový termín volieb, Susko nesúhlasí

ta3/kg
30.1.2023 22:13

Poslanec Juraj Krúpa v relácii Téma dňa pripomenul, že strana SaS nepodporovala septembrový termín predčasných volieb. Predseda strany Spolu Miroslav Kollár termín rešpektuje. Poslanec parlamentu Boris Susko k situácii okolo dohadovania sa o termíne predčasných volieb pripomenul obmedzené kompetencie vlády.

tema_dna_62.jpg
TA3

Smer si urobil kampaň, tvrdí Kollár

Referendum o zmene ústavy bolo neplatné. Zúčastnilo sa na ňom 27,25 percenta voličov. Na platnosť referenda je potrebná viac ako 50-percentná účasť.

"Pokiaľ ide o referendum, Smer si urobil kampaň za desať miliónov eur z peňazí daňových poplatníkov. Referendum je veľkým zdvihnutým prstom, pretože prišlo viac ako milión ľudí, ktorí prišli povedať, že majú plné zuby tejto vlády," nepodceňoval by výsledok referenda Miroslav Kollár.

Možnosť, ak by sa vládne obdobie mohlo skrátiť referendom, by podľa Krúpu znamenala praktizovanie populistickej politiky a časté referendá, ktoré by burcovali ľudí. "Dostaneme sa do začarovaného kruhu, z ktorého nebudeme vedieť vyjsť von." dodal. 

Susko s Krúpom nesúhlasí, podľa neho by občania mali mať právo svojim hlasom skrátiť volebné obdobie, ak sú nespokojní s politikou, ktorú vykonáva vládna väčšina.


Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok