Dánska premiérka navštívila Ukrajinu, v Mykolajivskej oblasti sa stretla so Zelenským

ta3 TASR
30.1.2023 18:02

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v pondelok v Mykolajivskej oblasti na juhu krajiny stretol s dánskou premiérkou Mette Frederiksenovou. Informuje o tom denník The Guardian a agentúra Reuters.

Dánska premiérka navštívila Ukrajinu, v Mykolajivskej oblasti sa stretla so Zelenským
Twitter/The Kyiv Independent

"Od prvých dní invázie Dánsko pomáha Mykolajivu a podporuje ho," napísal Zelenskyj na sociálnej sieti Telegram. Ukrajinský prezident v ďalších príspevkoch informoval, že spolu s dánskou premiérkou navštívil napríklad zranených ukrajinských vojakov v miestnej nemocnici alebo tiež obchodný prístav. Ide o veľmi zriedkavú návštevu lídra zahraničnej krajiny v regióne, ktorý je tak blízko frontu, analyzuje Reuters.

Zelenskyj sa Frederiksenovej poďakoval za pomoc, ktorú Dánsko poskytlo Ukrajine. Kodaň v januári Kyjevu prisľúbila 19 samohybných húfnic Caesar francúzskej výroby. "V dôsledku konania agresora bol zničený tradičný systém zabezpečovania dodávok vody z rieky Dneper. Dánsko bolo jedným z prvých, kto pomohol, aby mal Mykolajiv a jeho obyvatelia zabezpečené dodávky pitnej vody. Za takúto ohromnú pomoc som vďačný!" uviedol Zelenskyj v príspevku na sieti Telegram.

Počas návštevy Mykolajivskej oblasti sa ukrajinský prezident stretol aj s miestnymi predstaviteľmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok