Polášek so Zelenayom vyhrali štvorhru, Slováci vedú 2:1

TASR, TA3
2.2.2013 16:11

Slovenská dvojica Filip Polášek, Igor Zelenay zvíťazila v sobotňajšej štvorhre v rámci zápasu Ukrajina - Slovensko v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2013 tenisových reprezentačných družstiev mužov nad domácim duom Alexandr Dolgoopolov, Sergij Stachovskij 7:6 (4), 7:6 (3), 6:3.

Polášek so Zelenayom vyhrali štvorhru, Slováci vedú 2:1
SITA

Slovenskí tenisti vedú po druhom dni zápasu 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v Kremenčuku nad domácou Ukrajinou 2:1. O dôležitý druhý bod pre tím kapitána Miloslava Mečířa sa v sobotňajšej štvorhre postarali Filip Polášek s Igorom Zelenayom, ktorí po kvalitnom koncentrovanom výkone zdolali pár Alexandr Dolgopolov, Sergij Stachovskij v troch setoch 7:6 (4), 7:6 (3) a 6:3.

Ukrajinský kapitán Michail Filima do debla pôvodne nominoval pár Denis Molčanov, Iľja Marčenko, napokon však podľa očakávania urobil zmenu a dôveru dostali obaja piatkoví singlisti. Víťazstvo slovenských farieb môže v nedeľňajšej úvodnej dvojhre spečatiť Lukáš Lacko, ktorý si v dueli tímových jednotiek o 12.00 SEČ zmeria sily s Dolgopolovom. V záverečnom singli by sa mali predstaviť Stachovskij a Andrejom Martinom. Ak Slováci uspejú, v 2. kole privítajú začiatkom apríla doma Švédov.
Slovenskí deblisti sa v prvom sete po brejku v šiestom geme ujali vedenia 4:2. Zelenay však v ďalšej hre neuhral pri svojom podaní ani fiftín a rozhodnutie padlo až v tajbrejku. V skrátenej hre si Polášek so Zelenayom vďaka viacerým skvelým volejom vybudovali náskok 4:1 a za stavu 6:4 premenili v poradí druhý setbal. V druhom dejstve slovenský tandem v piatom geme prelomili podanie Stachovského Polášek však za stavu 5:4 stratil servis a tak opäť sa k slovu dostal tajbrejk. V ňom prišlo za stavu 2:1 pre Ukrajincov k spornému momentu, keď Dolgopolov zahral stopvolej, no empajrový rozhodca rozhodol, že bol raketou na polovici súpera. Namiesto 3:1 tak bolo 2:2. Ukrajincov tento moment úplne rozhodil a v ďalšom priebehu tajbrejku uhrali už iba jedinú loptičku. Polášek so Zelenayom sa dostali definitívne na koňa, v treťom sete po brejku pri podaní Dolgopolova odskočili domácim na 4:1 a zápas už dotiahli do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenili pri podaní Poláška v poradí druhý mečbal.
Slovensko nastúpilo v Kremenčuku bez najlepšieho singlistu Martina Kližana, ktorý má zranenú ruku, lekári mu diagnostikovali zápal šľachy. V daviscupovej histórii ide o druhý vzájomný súboj medzi Ukrajinou a Slovenskom. V septembri 2011 zvíťazili zverenci Miloslava Mečířa v 2. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny v bratislavskom NTC 4:1. Hrdinom zápasu bol vtedy práve Kližan, ktorý vyhral obe dvojhry, tretí bod pridali deblisti Polášek som Zelenayom.

1. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

Ukrajina - SLOVENSKO 1:2 po druhom dni
Alexandr Dolgopolov - Andrej Martin 6:2, 6:2, 7:5
Sergij Stachovskij - Lukáš Lacko 2:6, 7:5, 6:7 (5), 4:6
Dolgopolov, Stachovskij - Filip Polášek, Igor Zelenay 6:7 (4), 6:7 (3), 3:6
nedeľa 12.00 Dolgopolov - Lacko, Stachovskij - Martin

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok