Bývalý šéf odposluchov Rehák sa opäť postavil pred súd. Ako svedok vypovedal Makó

ta3
30.1.2023 12:56

Proces s bývalým šéfom policajných odposluchov Jozefom Rehákom, ktorý mal za úplatky vynášať tajné informácie, vrcholí. Ako svedok sa postavil pred súd ex-šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó. Hoci o podplácaní policajtov počul, meno "Rehák" vraj nezachytil.

Proti bývalému riaditeľovi Úradu zvláštnych policajných činností Jozefovi Rehákovi už vypovedali viacerí svedkovia, naposledy bývalí vplyvní policajní funkcionári Bernard Slobodník, Boris Beňa či Daniel Čech. V pondelok si súd predvolal ako svedka Ľudovíta Makóa, ktorý šéfoval Kriminálnemu úradu Finančnej správy a spolupracuje s políciou.

Hneď na začiatku sa však obhajoba pokúsila celý proces skomplikovať, keď predložili viaceré dokumenty, na základe ktorých mal byť samosudca zaujatý a žiadali pojednávanie prerušiť. Malo to vyplynúť z údajnej správy SIS a sms komunikácie medzi vyšetrovateľmi NAKA. Obhajcovi Štanglovičovi ich vraj podľa jeho slov "odovzdala nejaká pani" minulý piatok. Prokurátor však žiadal tieto námietky zamietnuť.

Sudca prerušil pojednávanie na viac ako hodinu a nakoniec rozhodol, že sa dokumentami nebude ani zaoberať. Až následne pristúpil k vypočutiu svedka Ľudovíta Makóa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok