FOTO: Nočný požiar pod Tatrami. Hasiči bojovali s ohňom v drevovýrobe

ta3 TASR
30.1.2023 10:14

Hasiči spod Tatier v noci a ráno bojovali s rozsiahlym požiarom v Tatranskej Štrbe. Krátko po polnoci začala horieť strecha drevovýroby vyrábajúcej drevené okná. Oheň sa šíril rýchlo a spôsobil škodu za pol milióna eur. Pravdepodobne vznikol v kotolni alebo v zásobníku, do ktorého sa pri výrobe prostredníctvom vzducho-technického potrubia odsávali piliny.

Škodu vo výške približne 500 000 eur spôsobil požiar skladu drevovýroby, ku ktorému došlo v pondelok krátko po polnoci v Tatranskej Štrbe v okrese Poprad. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Ako povedala, po ohlásení požiaru strechy na spomenutom sklade boli na miesto vyslaní hasiči z Mengusoviec, Vysokých Tatier, Popradu, Kežmarku, ako aj členovia dobrovoľného hasičského zboru obcí Šuňava a Štrba. "Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo po viac ako troch hodinách lokalizovať, momentálne naďalej pracujú na jeho likvidácii," uviedla Knišová.

Nakoľko škoda spôsobená požiarom bola predbežne vyčíslená na hodnotu 500 000 eur, na miesto udalosti bola vyslaná aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok