Ruská raketa zasiahla obytný dom v Charkove. Útok si vyžiadal zranených i obeť

ta3 ČTK, TASR
30.1.2023 07:19

Ruská raketa v nedeľu zasiahla bytový dom v druhom najväčšom ukrajinskom meste Charkove. Útok si vyžiadal najmenej jednu obeť a troch zranených a spôsobil rozsiahle škody, informoval podľa agentúry Reuters gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov.

"Nepriateľská raketa zasiahla bytový dom v centre mesta, v Kyjevskej štvrti," uviedol Synehubov na telegrame. Prvé informácie podľa gubernátora ukazujú, že objekt zasiahla raketa zo systému S-300. "Pohotovostné zložky sú na mieste. Informácie o obetiach a škodách sa zisťujú," dodal šéf oblasti.

"Traja ľudia boli ľahko zranení. Žiaľ, staršia žena zomrela. Jej manžel bol v čase útoku nablízku a zázrakom neutrpel žiadne vážne zranenia," napísal Synehubov na svojom konte na platforme Telegram.

Na záberoch z miesta útoku je vidieť, že časť obytnej budovy v druhom najľudnatejšom meste Ukrajiny zachvátil požiar. Synehubov pre televíziu Suspiľne povedal, že záchranné tímy pátrajú po ďalšej nezvestnej staršej žene, ktorá by sa mohla nachádzať pod troskami. Doplnil, že raketa zasiahla štvrté podlažie starého domu v štvrti Kyjevskij. Druhé a tretie podlažie boli značne poškodené a budova už nie je vhodná na bývanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok