Zelenskyj telefonoval s Pavlom. Zablahoželal mu a pozval ho na Ukrajinu

ta3 TASR
29.1.2023 16:48

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu v telefonáte osobne zablahoželal Petrovi Pavlovi k víťazstvu v českých prezidentských voľbách. Novozvoleného prezidenta pozval na návštevu Ukrajiny. TASR správu prevzala zo Zelenského vyjadrenia na sociálnej sieti Twitter.

Zelenskyj sa takisto Pavlovi i obyvateľom ČR poďakoval za neochvejnú podporu Ukrajiny. Ukrajinský prezident víťazovi volieb blahoželal prostredníctvom sociálnej siete aj v sobotu, keď boli oznámené výsledky.

"Teším sa na našu úzku osobnú spoluprácu v prospech národov Ukrajiny a Českej republiky a v záujme zjednotenej Európy," napísal v sobotu Zelenskyj na Twitteri najprv v ukrajinčine a potom aj v češtine.

Novozvolený český prezident Petr Pavel v nedeľu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v telefonáte uistil o pretrvávajúcej podpore Ukrajiny zo strany ČR. "Počas nášho dnešného telefonátu som ho uistil, že sa Ukrajina môže i naďalej spoľahnúť na podporu Českej republiky," uviedol Pavel.

Armádny generál vo výslužbe Petr Pavel porazil v druhom kole (27. - 28. januára) českých prezidentských volieb svojho súpera Andreja Babiša so ziskom 58,32 percenta hlasov. K urnám prišlo 70,25 percenta voličov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok