V Považskej Bystrici prídu o dve pobočky pošty. Petíciu na ich zachovanie podpísali tisíce ľudí

ta3
29.1.2023 13:39

Považskobystričania prídu od stredy o dve pobočky pošty. Pod petíciu za ich zachovanie sa podpísali tisíce ľudí. Slovenskú poštu nepresvedčila ani ponuka bezplatných priestorov. Tvrdí, že pobočky sú málo využívané a stratové. Analýzy však hovoria niečo iné.

Za posledné dva roky skončilo na Slovensku viac ako 130 pobočiek. Od februára k nim majú pribudnúť aj dve pošty z Považskej Bystrice. Nedostupnosť služby pocítia najmä obyvatelia najväčšieho sídliska Rozkvet.

"Má nám tu zostať jedna pošta na celé mesto, čo je x tisíc ľudí, takže tie rady sú neúnosné, parkovanie tam žiadne nie je," hovorí obyvateľ Považskej Bystrice.

Štátna Slovenská pošta tvrdí, že obe pobočky sú stratové a klesá záujem o jej služby.

Hovorkyňa Slovenskej pošty nám potvrdila, že ľudia o služby neprídu, len sa zmení forma ich poskytovania. So službami im pomôže doručovateľ či poštový kuriér. Ľudom odporúča, aby si veci vybavovali viac elektronicky.

"Ja si myslím, že to nie je riešenie. Viete, elektronická pošta je dobrá, ale môže to raz niekto vypnúť a čo potom budeme robiť? Kde pôjdem, ako zaplatím?" sťažuje sa obyvateľka.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok