Britské aerolinky Flybe zastavili prevádzku. Spoločnosť sa dostala do platobnej neschopnosti

TA3 ČTK
28.1.2023 07:12

Britská regionálna letecká spoločnosť Flybe sa dostala do insolvencie a zrušila všetky svoje lety z Británie a do Británie. Oznámila to v sobotu firma na svojich internetových stránkach. Vyzvala cestujúcich, ktorí si u nej kúpili letenky, aby nejazdili na letisko, pokiaľ si sami nezabezpečia alternatívny let pri iných aerolinkách

Let z Litvy neplánovane pristál v Poľsku. Vysadili opitého pasažiera, ktorý napádal cestujúcich
TASR/AP

"Flybe bohužiaľ nie je schopná alternatívne lety pre cestujúcich zaistiť," uviedla firma. Aerolinky Flybe ponúkali okrem iného lety z Londýna, Birminghamu a severoírskeho Belfastu a prevádzkovali linky do Amsterdamu a Ženevy, napísala agentúra DPA. O prácu príde 277 zamestnancov Flybe. Vo firme by tak malo zostať 44 ľudí, uviedol server Sky News.

Spoločnosť Flybe sa dostala do insolvencie už v minulosti, a to v marci 2020. Nedokázala sa vtedy vyrovnať s prudkým poklesom dopytu v dôsledku šírenia koronavírusu. Vlani na jar sa jej však podarilo prevádzku obnoviť.

Zánik Flybe pritom prichádza v čase, keď sa letecké spoločnosti tešia z nárastu dopytu po leteckej doprave. Nízkonákladové aerolinky, ako je najväčšia európska letecká spoločnosť Ryanair, a britský easyJet oznámili rekordný počet rezervácií na čas letných dovoleniek. Ľudia o lietaní majú záujem napriek hroziacej recesii, napísala agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok