Tak takto?!: Špeciálne vydanie s priemyselníkmi Vladimírom Sotákom, Štefanom Rosinom a exministrom Petrom Magvašim o biznise aj politike

ta3/Anka Žitná
27.1.2023 11:14

Výkonnosť slovenskej ekonomiky v porovnaní s ostatnou Európou klesá. Politici nám tvrdia, že zažívame najhoršie časy od druhej svetovej vojny. Pravda však je, že zabúdajú na obdobie, kedy naša ekonomika prechádzala transformáciou a inflácia vyletela na astronomických 56 percent. V prvom roku samostatnej Slovenskej republiky sme mali v porovnaní s dneškom dvojnásobnú infláciu.

Medzitým si krajina prešla obdobím ekonomických úspechov a rastu, boli sme ekonomickým tigrom - aby sme dnes mohli skonštatovať, že v globálnom rebríčku konkurencieschopnosti sme na chvoste spolu s Rumunskom, Tureckom, Bulharskom a nemáme už ďaleko od Botswany.

O príčinách, prečo zaostávame, o vízii, ktorú by krajina potrebovala, aby sme sa vrátili k úspešnému príbehu, o reguláciách, ktoré brzdia ekonomiku, o nevzdelanosti a nekompetentnosti politikov bude reč v dnešnom špeciálnom vydaní relácie Tak takto?! Hosťami Anky Žitnej budú dvaja priemyselníci a bývalý dvojnásobný minister slovenskej vlády. 

Pozvanie prijali generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová Vladimír Soták, prezident Matadoru Štefan Rosina a profesor Peter Magvaši.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok