Napätie naďalej eskaluje. Izrael vykonal nálety na Pásmo Gazy, reagoval tak na raketový útok

TA3 TASR
27.1.2023 07:07

Izraelská armáda vykonala v piatok vzdušné útoky na Pásmo Gazy v reakcii na raketový útok z Gazy voči Izraelu. Napätie v oblasti eskalovalo po tom, ako izraelská armáda vo štvrtok podľa palestínskych úradov zabila pri zásahu na Západnom brehu Jordánu deväť Palestínčanov. Informovala agentúra AFP.

"IDF (Izraelské obranné sily) práve útočia na Pásmo Gazy," uviedla izraelská armáda vo vyhlásení. Dodala, že ide o reakciu na dve rakety odpálené z Gazy na Izrael okolo polnoci miestneho času (vo štvrtok o 23.00 h SEČ). Neskôr oznámila, že z Gazy boli odpálené aj ďalšie tri rakety.      

Zdroje agentúry AFP z Pásma Gazy, kontrolovaného militantným islamistickým hnutím Hamas, uviedli, že zaznamenali 15 útokov na vojenské ciele a zatiaľ neboli hlásené zranenia. Väčšinu rakiet odpálených z Pásma Gazy zneškodnil izraelský systém protivzdušnej obrany, oznámila izraelská armáda.

K útoku spustenému z Gazy sa zatiaľ nikto neprihlásil. Hnutie Hamas a palestínska bunka Islamského džihádu však vo štvrtok vyhlásili, že budú odpovedať na zásah izraelskej armády v v utečeneckom tábore v meste Džanín, pri ktorom zahynulo deväť Palestínčanov. Izrael zásah označil ako protiteroristickú operáciu, pripomína AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok