Štátnej zbrojovke dvojnásobne vzrástli tržby, hľadá stovky nových zamestnancov

ta3
26.1.2023 12:29

Zbrojársky priemysel v Dubnici nad Váhom je na vzostupe. Štátnej zbrojovke sa tržby za posledné dva roky zdvojnásobili. Hľadajú stovky nových zamestnancov na strojárske aj konštruktérske pozície. V minulom roku dodala zbrojovka na Ukrajinu osem húfnic Zuzana 2. V pláne na najbližšie roky je výroba ďalších 30 kusov.

Štefan Škultéty, generálny riaditeľ spoločnosti DMD Group informoval, že štátny holding DMD je v súvislosti s bezpečnostnou situáciou, ktorá je vo svete, ale aj s modernizačnými projektami v ozbrojených silách SR, že nútený hľadať nové pracovné sily a naberať nových ľudí. "V roku 2020 bolo v celom holdingu zamestnaných celkom 520 ľudí, dnes budeme hovoriť o tom, že plán na rok 2023 je 900 ľudí," priblížil. 

So zvyšujúcim sa množstvom práce sa zlepšujú aj tržby Štátnej zbrojovky. "Z hľadiska tržieb, ktoré celý holding má, tak za rok 2020 sa to pohybovalo na úrovni 58 miliónov, za rok 2022, čo sú predbežné čísla, budeme hovoriť o 130 miliónoch tržby a očakávame, že rok 2023 bude na úrovni až 200 miliónov," vysvetlil Škultéty.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok