NBA: Hviezdny večer Damiana Lillarda. Proti Utahu zaznamenal 60 bodov

ta3 TASR
26.1.2023 10:22

Americký basketbalista Damian Lillard bol hlavným strojcom víťazstva Portlandu nad Utahom v nočnom súboji NBA. Na triumfe 134:124 sa podieľal 60 bodmi, ktorými si zlepšil svoje sezónne maximum.

NBA: Hviezdny večer Damiana Lillarda. Proti Utahu zaznamenal 60 bodov
AP Photo/Steve Dykes

Viac bodov ako Lillard zaznamenal v tejto sezóne iba Donovan Mitchell, ktorý sa zaskvel 71 bodmi pri víťazstve Clevelandu nad Chicagom 3. januára. Šesťdesiat bodov dosiahol aj Luka Dončič, ktorý 27. decembra priviedol Dallas k výhre nad New Yorkom. Lillard sa prezentoval v noci na štvrtok deviatimi trojkami. Iba jeden bod mu chýbal ku kariérnemu maximu. V závere mu diváci aplaudovali postojačky a skandovali "MVP! MVP!". Portland vyhral druhý zápas za sebou.

"Bolo to neuveriteľné. To sa veľmi často nevidí," povedal tréner Blazers Chauncey Billups o Lillardovom výkone. Američan je jedným len zo šiestich hráčov v histórii NBA s viacerými 60-bodovými zápasmi, pripomína AFP. Rekord drží Wilt Chamberlain s 32 zápasmi, nasleduje Kobe Bryant so šiestimi, Michael Jordan s piatimi, Elgin Baylor a James Harden so štyrmi. "Aj keď veci nešli podľa našich predstáv, stále som cítil, že nás môžem vrátiť späť do hry. Keď sa dostanete do tohto stavu, máte pocit, že môžete kontrolovať výsledok," uviedol Lillard pre zámorské médiá. V drese Jazz nazbieral Lauri Markkanen 24 bodov.

Úradujúci šampióni z Golden State zdolali Memphis tesne 122:120. O víťazné dva body sa 2,4 sekundy pred koncom zápasu postaral Jordan Poole. Rozohrávača Warriors Stephena Curryho vylúčili tretíkrát v kariére po tom, ako frustrovane odhodil svoj chránič na zuby. K vylúčeniu došlo približne minútu pred koncom zápasu, Curry prispel k víťazstvu Golden State 34 bodmi.

Anthony Davis sa po 20-zápasovej absencii vrátil do zostavy Los Angeles Lakers, s 21 bodmi a 12 doskokmi doviedol svoj tím k víťazstvu nad San Antoniom 113:104. LeBron James pridal ďalších 20 bodov a 11 asistencií. Milwaukee zvíťazilo nad Denverom, lídrom Západnej konferencie, 107:99. Dopomohol k tomu dominantným výkonom Jannis Antetokunmpo, ktorý si pripísal 33 bodov a 14 doskokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok