Dvaja ľudia zomreli pri útoku nožom vo vlaku v Nemecku

ta3 čtk
25.1.2023 16:47

Dvaja ľudia dnes zomreli a ďalších päť utrpelo zranenie pri útoku nožom v regionálnom vlaku na severe Nemecka. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na Sabine Sütterlinovú-Waackovú, ministerku vnútra spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko. Jeden zo zranených je podľa serveru denníka Bild v ohrození života. Príčina útoku, ktorý sa odohral vo vlaku z Kielu do Hamburgu, zatiaľ nie je známa. Muž podozrivý z činu bol zadržaný, podľa Bildu je zo Sýrie.

"Je to úplne hrozné," povedala Sütterlinová-Waacková v prvej reakcii. "Sme šokovaní a zdesení, že sa niečo také stalo," poznamenala aj podľa rozhlasovej a televíznej stanice NDR. Na mieste je spolková aj krajinská polícia, prípad vyšetruje štátne zastupiteľstvo.

Muž na cestujúcich podľa polície zaútočil krátko pred 15:00 SEČ, keď sa súprava blížila do stanice v obci Brokstedt. V nej podozrivého krátko nato policajti zadržali. Doprava na trati bola zastavená a stanica uzavretá. Na fotografiách je vidieť množstvo sanitiek a policajných vozidiel, na mieste bol aj vrtuľník.

Jeden z očitých svedkov servera Kieler Nachrichten povedal, že ľudí vo vagóne zachvátila panika, keď k nim pribehla trojica dievčat s tým, že vo vlaku je muž ozbrojený nožom. Potom, čo vlak zastavil v Brokstedte, vybehli z neho cestujúci čo najrýchlejšie von, aby sa dostali do bezpečia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok